GIS: Możliwa obecność fragmentów szkła w jogurtach

zambrow.org 1 tydzień temu

Konsumenci są narażeni na uszkodzenia jamy ustnej podczas spożycia produktu. Główny Lekarz Weterynarii poinformował Główny Inspektor Sanitarny o skardze konsumenta dotyczącej obecności fragmentów szkła w "Jogurcie z mascarpone malina-żurawina". W trakcie postępowania wyjaśniającego stwierdzono, iż doszło do uszkodzenia elementu linii produkcyjnej, a to mogło być przyczyną obecności fragmentów szkła w produkcie. W tym samym czasie produkowane również były inne smaki tj. malina-żurawina, gruszka-karmel, mango-marakuja, jagoda-poziomka-borówka. Konsumenci są narażeni na uszkodzenia jamy ustnej podczas spożycia produktu. Szczegóły dotyczące produktu: Nazwa produktu: Łowicz Jogurt z mascarpone, 130g, wszystkie smaki Numer partii: 07.06.25/471 Termin przydatności do spożycia: 07.06.2025 Producent: Zorina Sp. z o.o., ul. Toruńska 22, 99-300 Kutno, WNI 10021604. Wyprodukowany pod marką: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowicz

Idź do oryginalnego materiału