Warsztaty konopnego gotowania już w zeszłym roku cieszyły się sporym zainteresowaniem. Tegoroczny cykl będzie poświęcony nauce przygotowania domowych infuzji, czyli wyciągów z ziela konopi. Podczas spotkania uczestnicy zdobędą kompleksową wiedzę i praktykę związaną z prawidłowym przeprowadzeniem procesu dekarboksylacji, ekstrakcji, obliczeniem dawki CBD lub THC w swoim wyciągu oraz używaniem infuzowanego konopiami masła czy oleju w swoich przepisach. Kurs obejmuje nie tylko kompletną teorię dotyczącą każdego etapu tworzenia domowych wyciągów z konopi a także adekwatności rośliny, po wykładzie są zajęcia praktyczne online, podczas których uczestnicy przygotowują własne ekstrakty.
Praktyka + teoria kuchni konopnej
Już 1 października odbędzie się piąta edycja warsztatów kulinarnych online, podczas których tematem przewodnim będzie nauka wtórzenia domowych infuzji z konopi (oleju / masła i przyprawy z kwiatostanów konopi). Oprócz infuzji uczestnicy poznają tajniki gotowania z produktami konopnymi i przygotują razem:
- Smoothie z białkiem konopnym
- Kanapki z wegańskim twarożkiem na bazie konopnego serka
- Letnia sałatka z brzoskwinią, kozim serem z aromatyczną posypką z nasion konopi
- Placuszki z cukinii z dodatkiem mąki konopnej z konopnym pesto, jogurtem greckim
- Błyskawiczny krem czekoladowy z kaszy jaglanej z dodatkiem masła infuzowanego konopiami
W cenie warsztatu osoby otrzymują także książkę „Konopie i marihuana w kuchni” oraz zestaw wyjątkowych produktów konopnych, potrzebnych do przygotowania potraw marki Full Spectrum. W zestawie znajdują się między innymi: nasiona konopi łuskane, olej z nasion konopi, białko konopne, 5g suszu CBD oraz herbatka. Warsztat daje uczestnikom wyjątkowy pakiet wiedzy i doświadczenia oraz narzędzia do ich pogłębiania i kontynuowania przygody z kuchnią konopną.
Więcej informacji o tym wydarzeniu znajdziesz tutaj.